Det sagde fagbosserne om Dong

De fire pensionsselskaber Pensam, Pensionskassen for Børne- og Ungepædagoger (PBU), PKA og Lærernes Pension vil investere i Dong for at holde det statslige selskab ude af amerikanske kapitalisters hænder. De fire pensionskasser investerer selv i investeringsbanken Goldman Sachs.

Her er et udpluk af, hvad fagforeningernes formænd sagde:

* Dennis Kristensen, formand for FOA og næstformand i Pensam, der udover Goldman Sachs, også har investeret i 13 selskaber med adresse i skattelyet Cayman Island:

"Skeletterne vælter ud af skabet, og hvis vi som samfund ikke vil acceptere de skeletter, må nogen finde en anden løsning. Det kan pensionskasserne være med til. Vi vil gerne inviteres af finansministeren til en kop kaffe".

* Anders Bondo Christensen, formand for Lærernes Centralorganisation og bestyrelsesformand i Lærernes Pension:

"Vi kan jo se den store kritik, der er af Goldman Sachs. Og kritiserer man, skal man også komme med en løsning".

* Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der er paraplyorganisation for over 70 fagforeninger og 450.000 medlemmer, sidder desuden i bestyrelsen for ATP, der er en af tre Dong-købere sammen med Goldman Sachs.

"Det er et spørgsmål om vilje, og den vilje er tilstede i mange pensionskasser. De skal bare inviteres på kaffe, så de har mulighed for at komme frem med deres bud"

/ritzau/

Dagens Gossip