Det sagde han bare ikke: Vilde Chavez-citater

Venezuelas nu afdøde leder, Hugo Chavez, var ikke bleg for at lange ud efter sine fjender med hidsig og opflammet retorik.

Her er en lille samling over nogle af den flamboyante præsident bedst kendte og mest kontroversielle bemærkninger:

- Vicente Fox (tidligere mexicansk præsident, red.) gør en ked af det, for han er blevet en marionet for et imperium, sagde Chavez 11. oktober 2005.

- Du er en ignorant mand, et æsel, uden moral, en kujon, en løgnhals, en folkemorder, en barnemorder, en drukkenbolt, en latterlig mand. Åh, hvor har du lagt dig ud med mig!, sagde Chavez 19. marts 2006 med reference til USA's præsident, George W. Bush.

- Djævlen var her i går. Og der lugter stadig af svovl i dag, sagde Chavez i FN's hovedkvarter i New York 20. september 2006. Igen med reference til Bush.

- Fru kansler (Angela Merkel, red.), du kan gå til ... Jeg vil ikke sige mere, fordi hun er en kvinde. Hun kommer fra Tyskland, som gav opbakning til Hitler og støttede fascisme, lød det fra Chavez 12. maj 2008, efter Merkel havde sagt, at han ikke var Latinamerikas stemme.

- Jeg går ingen steder. Jeg kan ikke gå, selv hvis jeg gerne ville, fordi jeg tilhører ikke mig selv. Mit liv tilhører ikke mig, det tilhører jer, sagde Chavez 5. oktober 2008, da han forklarede sine tilhængere om sine planer om at blive ved magten til 2021.

- Giv mig et liv, Gud, selv hvis det er et betændt, smertefuldt liv. Jeg er ligeglad. Giv mig din krone, Kristus. Giv den til mig, så jeg kan bløde, giv mig dit kors, 100 kors, så jeg kan bære det. Bare giv mig et liv. Tag mig ikke væk endnu, sagde den kræftsyge Chavez 6. april 2012.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip