Det siger de om regeringsgrundlaget

Skrevet af admin

28/06/2015

Mest læste i dag

Lars Løkke Rasmussen (V) har søndag fremlagt sin plan for den kommende regeringsperiode. Læs nogle af reaktionerne på Venstres regeringsgrundlag her:

* Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing om at genindføre en behandlingsgaranti på én måned:

- En frist på én måned kan lyde som et fremskridt, men er reelt det modsatte. Den giver ikke faglig mening modsat tomånedersfristen, som er fleksibel og sikrer, at de mest alvorlige lidelser skal behandles før andre og dermed frigiver den ressourcer til patienter med sygdomme, som privathospitalerne ikke har tilbud til.

* Danske Studerendes Fællesråds formand Yasmin Davali om studiefremdriftsreformen:

Jeg er utroligt glad for, at Venstre holder fast i kritikken af reformen, og regner selvfølgelig med at forliget omkring reformen bliver åbnet, så vi kan få taget en diskussion, hvor målet er at finde frem til, hvordan vi skaber de bedste uddannelser.

* Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen:

- Set i lyset af, at netop Venstre lancerede et 16 milliarder kroner stort sundhedsudspil i valgkampen, så synes jeg, at regeringsgrundlaget er for ukonkret. Vi mangler stadig at høre, hvordan regeringen vil komme i mål med eksempelvis at løse udfordringerne med overbelægning og det pressede arbejdsmiljø i sundhedsvæsnet.

* Håndværkernes arbejdsgiverorganisation Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen om, at boligjobordningen genindføres med tilbagevirkende kraft:

- Det vil ikke alene være med til at skabe og fastholde arbejdspladser i alle egne af landet, men det vil også gøre det lettere for de mange håndværksmestre, som gerne vil tage uge i praktik, men mangler opgaver ude hos kunderne, at få plads til flere unge i virksomhederne.

* Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup om en målrettet indsats over for ældre medicinske patienter:

- Det lyder som et rigtig godt skridt mod overbelægningen og bedre forhold for ældre medicinske patienter.

* Kommunernes Landsforenings formand Martin Damm om krav om effektiviseringer i kommunerne for knap 2,5 milliarder årligt:

- Kommunerne har i mange år arbejdet målrettet med at få pengene til at række længere og bidrager gerne til at udnytte de offentlige ressourcer bedre. Det er også kommunerne, som siden krisen har leveret klart det største bidrag til at rette op på dansk økonomi. Så viljen er der, men det er et spørgsmål, hvor meget citronen kan presses yderligere.

* Dansk Arbejdsgiverforenings formand Torben Dalby Larsen:

- Der er positivt, at regeringen vil indføre et kontanthjælpsloft og lette skatten, så det bliver økonomisk set mere attraktivt for ledige at tage et job til mindstelønnen. DA hilser det også velkomment, at virksomhederne får mindsket de administrative byrder og samtidigt får sikkerhed for, at de ikke bliver pålagt nye omkostninger. Disse initiativer styrker grundlaget for at skabe private arbejdspladser i Danmark.

* Fagforbundet FOA's formand Dennis Kristensen:

- Det er positivt at læse i regeringsgrundlaget, at regeringen vil gøre velfærden endnu bedre end i dag. Det var også sådan, de fleste danskere stemte forrige torsdag. Derfor er det også noget skuffende at se de enkelte forslag. Der følger bestemt ikke mere velfærd af hverken skattestop, lavere kontanthjælp eller sænkelse af topskatten med fem procentpoint.

* Dansk Erhvervs direktør Christian T. Ingemann:

- Især nedsættelse af topskatten er et fremsynet forslag. En nedsættelse af topskatten vil øge arbejdsudbuddet for den del af arbejdskraften, som virksomhederne har særligt brug for, og det vil samlet set løfte væksten og velstanden i Danmark.

* Dansk Industris direktør Karsten Dybvad:

- Det er et meget positivt signal, at regeringen vil sikre, at danske virksomheder har mulighed for at ansætte de dygtige udenlandske medarbejdere, de har behov for. Vi vil samtidig bidrage konstruktivt til trepartsdrøftelser om, hvordan vi både kan hjælpe flere danskere i job og sikre, at vores arbejdsmarked selvfølgelig også kan håndtere de udlændinge, som kommer hertil for at arbejde her.

/ritzau/