Det siger de om supersygehusene

* Chefkonsulent Mia Amalie Holstein, Cepos:

- Der er ingen naturlov, som tilsiger, at det nødvendigvis er regionernes opgave at levere mad på hospitalerne. Regionerne bør alene interessere sig for at sikre den bedste behandling og service til den bedste pris på supersygehusene, uanset om den så leveres af det offentlige eller private.

* Branchedirektør i DI Service Mette Rose Skaksen:

- Erfaringerne viser, at der er økonomiske gevinster at hente ved at udlicitere serviceområder som rengøring, bygningsdrift med videre. Der er eksempelvis mange gode eksempler på velfungerende samarbejdsprojekter på vaskeri-området. Derfor vil det være helt naturligt at etablere nye offentligt-private samarbejdsmodeller på madområdet.

* Formand Ghita Parry, Kost & Ernæringsforbundet:

- At spare en så vital del som køkkenet væk er simpelthen dybt uansvarligt. Hvis vi fjerner køkkenerne, fjerner vi også fokus fra ernæringen, som er en vigtig del af behandlingen. Med så mange patienter i ernæringsmæssig risiko, er køkkenet og det kost,- ernærings og sundhedsfaglige i køkkenerne vigtigere end nogensinde, hvis vi skal problemet til livs.

* Formand Frida Frost, Ingeniørforeningen:

- Fødevarer spiller en større og større rolle i, hvor hurtigt patienter kan udskrives, og derfor virker det en smule bagvendt, hvis man bygger supersygehuse uden køkkener. Hvis man afkobler sammensætningen i måltiderne fra resten af behandlingen er vi sat et skridt tilbage. Køkkenerne bør derfor være en integreret del af sygehusene – uanset om de bliver drevet offentligt eller privat.

/ritzau/

Dagens Gossip