Det siger de politiske modstandere om rokaden

* Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand, i sit ugebrev:

- Naturligvis vil regeringen og i særdeleshed Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager smile dagen igennem og forklare, at de er meget glade for det nye ministerhold. De vil bedyre, at det er dygtige og kompetente personer, der nu er blevet ministre.

- Fakta er bare, at denne regeringsrokade sker af nød på grund af SF's sammenbrud, og så er det jo lidt pudsigt, at de nye ministre, hvis de nu er så dygtige og kompetente, ikke er blevet ministre noget før.

- Så uanset store smil og pudsigheder ved de traditionelle overdragelser af ministerier, kommer vi ikke udenom, at det er en groggy regering, vi ser i øjeblikket. At billedet af rod og ustabilitet præger!

- Men regeringens trængsler er desværre også landets trængsler. For hver gang der kommer en ny minister ind i et ministerium, så er der en indkøringstid for den nye minister og for embedsmændene.

* Ellen Trane Nørby, Venstres politiske ordfører, i en pressemeddelelse:

- Ny indpakning, men intet nyt indhold.

- Der er intet af det, som regeringen lægger op til, som vi ikke kender til i forvejen. Beskæftigelsesreform, erhvervsskolereform og en ny vækstplan. Alle reformer har efterhånden været på tegnebrættet i meget lang tid.

- Vi venter sådan set bare på, at regeringen kommer i gang med arbejdet og kommer videre med forhandlingerne. Vi har været klar længe nu.

Spørgsmålet er, om regeringen overhovedet har nogle planer efter grundlovsdag i år? Regeringen har tilsyneladende ingen langsigtet plan for Danmark og danske arbejdspladser.

* Lars Barfoed, formand for De Konservative, på Facebook:

- I dag siger vi tillykke til de nye ministre. I skal glæde jer over udnævnelsen. I morgen starter det hårde arbejde. Vi ser frem til samarbejdet. Der er masser at tage fat på.

- Væksten står fortsat stille, og det eneste, der stiger, er statsgælden. Det ændrer dagens mange nye ministre ikke på.

- Regeringens politik er stadig ikke den rette til at få Danmark ud af de store problemer, vi står i. Der skal en ny regering med en ny politik til, hvis Danmark igen skal på rette kurs.

- Det Konservative Folkeparti vil forsætte med at arbejde for at trække Danmark i en mere konservativ retning, hvor der er fokus på at sikre en sund økonomi, hvor vi betaler af på gælden, lavere skat, så det bedre kan betale sig at arbejde, samt sikrere fødevarer og et renere miljø. Det arbejder fortsætter - uanset hvilke ministre der sidder.

* Simon Emil Ammitzbøl, Liberal Alliances politiske ordfører og gruppeformand, på Facebook:

- Så får vi den tredje SR-regering siden Anden Verdenskrig. Og for tredje gang sker det efter, at de to partier har kvast et tredje (1960, 1996, 2014). Bare til skræk og advarsel for andre partier, der måtte overveje at indgå i en trepartiregering med S og R.

/ritzau/

Dagens Gossip