Det siger et sexet profilbillede om dig

Skrevet af Aller Media

27/07/2014

Dagens topnyheder

Er du en flot pige med nogle lækre fortrin, så skal du passe på med at vise for meget af det på de sociale medier, hvis du gerne vil fremstå intelligent og klog, skriver sciencedaily.com.



Piger og unge kvinder, der poserer lidt for sexet på deres billeder på de sociale medier, vil af andre kvinde blive set som mindre kompetente end de, der har almindelige billeder, viser ny forskning fra Oregon State University.



Du kan ikke vinde

Det er, ifølge forsker bag studiet og assisterende professor i psykolog Elizabeth Daniels, meget svært for kvinder at finde det rette foto, der kan fremstille dem godt.

Dem, der har et sexet foto, risikerer negative reaktioner fra deres omverden.

Dem, der har et kedeligt foto, risikerer at miste social status og få mindre opmærksomhed fra omverden og mænd.



Bliv lækker som Christina Hendricks fra Mad Men


- Der er så meget pres på teenagerpiger og unge kvinder for at fremstille sig selv sexet, men deles de sexede billeder online, så kan det have flere negative konsekvenser end positive, siger Elizabeth Daniels.



Hun slår fast, at selvom de sociale medier er med til at fastholde ungdommen, så skal man gøre sig klart, hvilke konsekvenser det har, når man fremstiller sig på den ene og den anden måde.

Og så er det samtidig en god idé at tage en samtale med børnene om, hvad og hvordan man bliver opfattet på de sociale medier. 



Se, hvad det kan få Ibi Støving til at græde 


Når det så er sagt, så skal man ikke lade sig diktere og det vigtigste er stadig at huske på de indre værdier, siger Elizabeth Daniels:



- Fokuser ikke for meget på din fremtræden. Fokuser mere på hvem du er som person, og hvad du laver her i verden. 


Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media