Det skal være billigere at flyve til og fra provinsen

Skrevet af admin

18/01/2016

Dagens topnyheder

Arbejdet med at puste ny vækst under luftfartens vinger begyndte mandag, da transportministeren, Hans Christian Schmidt (V), mødtes med en række aktører fra branchen.

- Luftfarten spiller en stor rolle med at binde Danmark sammen - også med resten af verden. Og der spiller luftfartstrafikken en afgørende rolle, siger transportministeren.

Samtidig med at luftfarten i internationalt øjemed skal styrkes, så er et af hovedelementerne i den nye strategi at række hånden ud til lufthavnene i Danmark.

Regeringen meddelte i november i sit vækstudspil, at den vil udarbejde en luftfartspolitisk strategi.

Københavns Lufthavn foreslår ifølge branchemediet Check-in.dk at oprette en fond, der vil kunne styrke indenrigsflyvningerne og få danskerne på vingerne, når de skal pendle eller besøge familie.

- Et konkret eksempel kunne være en dialog med de danske lufthavne, regioner og kommuner om eventuelt at etablere en regional ruteudviklingsfond med henblik på at understøtte videre udvikling af indenrigsflyruter i hele Danmark.

Det siger kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen fra Københavns Lufthavn til Check-in.dk.

I kølvandet på regeringens ny strategi har SAS meldt ud, at man næsten halverer prisen på et 40-turs-klippekort til indenrigsflyvninger.

Klippekortet kommer til at koste 30.000 kroner, hvilket er en rabat på 47 procent for rejsende til og fra Billund, Aarhus og København.

Lars Wigelstorp Andersen, SAS' direktør for infrastruktur, påpeger, at selskabets tilbud kommer i kølvandet på regeringens øgede fokus på luftfart.

- Vi har længe haft et ønske om, at man fra politisk hold støtter en vækstdagsorden for luftfarten, og vi er derfor rigtig glade for, at regeringen har sat luftfart på dagsordenen og i dag lancerer en række initiativer for en national luftfartsstrategi.

- SAS vil naturligvis også tage vores del af opgaven med at udvikle dansk luftfart, nu hvor det konkrete arbejde er skudt i gang. Derfor kommer vi med et særligt attraktivt tilbud til indenrigspendlere i Danmark, siger SAS-direktøren i en pressemeddelelse.

/ritzau/