Det sker der med dine efterladenskaber, når du har været på toilettet på et fly

Når man har været på toilettet ombord på et fly og trukket ud, er det svært ikke at tænke tanken, at ens efterladenskaber bliver sendt ud i 10 kilometers højde, hvor de så kan falde ned i hovedet på intetanende mennesker på landjorden. 

Men hvis det var tilfældet, så havde vi nok hørt om det. I stedet er der et gennemtænkt system, der sørger for, at tingene bliver opbevaret forsvarligt under flyveturen. 

De seneste 30 år har fly haft vakuum-toiletter, så det ikke er nødvendigt at medbringe unødigt vand, der vil gøre flyet tungere, skriver Gizmodo, og forklarer:

- Når man trykker på 'flush-knappen', bliver der åbnet en ventil i bunden af toiletkummen, der udsætter efterladenskaberne for et pneumatisk vakuum. 

- Dette vakuum suger så efterladenskaberne ned i flyets egen kloakledning, før det rammer en over 750 liter stor tank, hvor det bliver opbevaret, lyder forklaringen. 

Og hvis du har undret dig over, hvorfor kummen på flytoiletter altdi har en mørk farve, så er det fordi, det er lavet af teflon, så tingene lettere glider ned. 

Det sindrige system på flytoiletter har også en helt simpel lås på ydersiden af flyet, hvor den store afføringstank sidder, der kun kan åbnes udefra. På den måde kan man være sikker på, at kaptajnen ikke pludselig kommer til at sende indholdet mod jorden under flyveturen. 

Så burde der være tid til at tænke over andre af livets store spørgsmål, næste gang du flyver. 

 

 

Dagens Gossip