Det startede som en joke: Nu sælger de flaskevis af dette "vidundermiddel"

En canadisk virksomhed begyndte at sælge en særlig vare – først som en vittighed, men da produktet ramte markedet, gik det op for dem, hvor efterspurgt det egentlig er: Luft.

Det skriver The Telegraph, som har interviewet ophavsmændene til produktet. 

Virksomheden, Vitality Air, sælger luft fra bjergkæden “Rocky Mountains”. Første parti blev udsolgt på fire dage, da det blev sat på hylderne i Kina for cirka to måneder siden.

Først stod 400 flasker klar – og de røg altså på fire dage. Nu har firmaet skibbet 4.000 flasker afsted, og de fleste er allerede reserveret og købt, inden de når i land.

Den mindre sjove baggrund for successen er, at flere kinesiske storbyer er så forurenede, at befolkningen har udgangsforbud jævnligt og andre dage bærer masker for at mindske indtaget af den forurenede luft.

Således ser det dermed ud nogle gange, når det statslige medie viser vejrudsigten; ingen tåge, men udelukkende smog:

En flaske luft fra Banff National Park (Rocky Mountains) koster 100 yuan, svarende til cirka 100 kroner. Med andre ord er der et marked for luft på dåse - og ejeren af 'Vitality Air' indrømmer da også, at der lyder gak. 

Ideen var ment som en joke, efter at han så, hvordan medstifteren af firmaet solgte en pose luft på sitet Ebay. Den blev hurtigt afsat, ligesom den næste pose gjorde.

- Der gik det op for os, at der er et marked for det her, siger han til The Telegraph. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip