Det svenske landshold er dybt berørt af Paris-angreb

Det svenske landshold har de seneste dage været dybt berørt af weekendens blodige angreb i Paris, hvor 129 mennesker blev dræbt.

Landstræner Erik Hamrén og hans spillere vågnede lørdag op til nyheden få timer før den første EM-playoffkamp mod Danmark i Stockholm. Tirsdag aften står de to hold over for hinanden i København.

- Hele holdet har været ramt. Det har været hårdt, og det hårdeste var, da vi vågnede op lørdag før den første kamp, siger Hamrén.

- Min første reaktion var, at fodbold ikke var vigtigt, da vi så, hvad der var sket i Paris. Men på den slags dage er fodbold vigtigere end nogensinde.

- Ondskaben må ikke vinde, men det har rørt os alle, siger landstræneren.

Sveriges største stjerne Zlatan Ibrahimovic er bosat i den franske hovedstad, hvor han på klubplan optræder for Paris Saint-Germain. Ligesom de øvrige svenske spillere har han ifølge Hamrén været berørt af situationen.

Selv om det svenske landshold er følelsesmæssigt optaget af angrebene i Paris, så forklarer landstræneren, at spillerne er i stand til at skubbe det helt væk, når de er på banen.

- Spillere på det her niveau arbejder med fokus og på at gøre de rigtige ting. Det gjorde de i kampen i Stockholm, og det vil de gøre igen i København, siger Hamrén.

Det første opgør endte med en svensk 2-1-sejr. Returkampen mellem Danmark og Sverige fløjtes i gang tirsdag klokken 20.45.

Den samlede vinder efter de to playoffkampe er sikret adgang til næste års EM i Frankrig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip