Det svenske landshold er dybt berørt af Paris-angreb

Det svenske landshold har de seneste dage været dybt berørt af weekendens blodige angreb i Paris, hvor 129 mennesker blev dræbt.

Landstræner Erik Hamrén og hans spillere vågnede lørdag op til nyheden få timer før den første EM-playoffkamp mod Danmark i Stockholm. Tirsdag aften står de to hold over for hinanden i København.

- Hele holdet har været ramt. Det har været hårdt, og det hårdeste var, da vi vågnede op lørdag før den første kamp, siger Hamrén.

- Min første reaktion var, at fodbold ikke var vigtigt, da vi så, hvad der var sket i Paris. Men på den slags dage er fodbold vigtigere end nogensinde.

- Ondskaben må ikke vinde, men det har rørt os alle, siger landstræneren.

Sveriges største stjerne Zlatan Ibrahimovic er bosat i den franske hovedstad, hvor han på klubplan optræder for Paris Saint-Germain. Ligesom de øvrige svenske spillere har han ifølge Hamrén været berørt af situationen.

Selv om det svenske landshold er følelsesmæssigt optaget af angrebene i Paris, så forklarer landstræneren, at spillerne er i stand til at skubbe det helt væk, når de er på banen.

- Spillere på det her niveau arbejder med fokus og på at gøre de rigtige ting. Det gjorde de i kampen i Stockholm, og det vil de gøre igen i København, siger Hamrén.

Det første opgør endte med en svensk 2-1-sejr. Returkampen mellem Danmark og Sverige fløjtes i gang tirsdag klokken 20.45.

Den samlede vinder efter de to playoffkampe er sikret adgang til næste års EM i Frankrig.

/ritzau/

Dagens Gossip