Det trækker op til årets første efterårsstorm

Årets første efterårsstorm ser ud til at ramme Danmark. Mandag eftermiddag tegner det nemlig til, at et kraftigt lavtryk vil ramme den jyske vestkyst.

Det fortæller vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Michael Skelbæk.

- Der er forskellige bud på, hvordan det udvikler sig, men det ser ud til, at man langs den jyske vestkyst kan få nogle steder, hvor der er storm i middelvind. Det betyder, at vinden kommer over 25 meter i sekundet, siger han.

Der hersker dog forsat usikkerhed om, hvorvidt det udvikler sig til et reelt stormvejr, eller om der kun bliver tale om vindstød af stormstyrke. Men hvis stormen kommer, vil det ske sent mandag eftermiddag - formentlig ved 16-17-tiden.

- Jeg vil næsten give en garanti for, at der kommer vindstød af stormstyrke, men jeg er lidt mere ulden ved, om der kommer storm i middelvind. Som det ser ud nu, er der 50-60 procent risiko for storm, siger Michael Skelbæk.

De seneste beregninger tyder på, at lavtrykket bliver lidt dybere, og det betyder, at der kommer mere vind.

Selve stormvejret varer kun få timer, mens det bevæger sig vest over Danmark. Men vejret vil dog stadig være blæsende, fortæller vagtchefen.

- I resten af landet vil man få en kuling, hård kuling og måske en stormende kuling, men der bliver også plads til vindstød af stormstyrke flere steder, siger Michael Skelbæk.

I løbet af tirsdag aftager vinden langsomt, og den vil formentlig ligge mellem frisk vind til kuling.

/ritzau/

Dagens Gossip