Det ved vi om dagpengeudspillet

Dette er, hvad vi ved om udspillet på nuværende tidspunkt:

Arbejdsmarkedsydelsen er en overgangsordning, der vil være til rådighed frem til 2016, og som udfases mod slutningen af perioden.

Forsørgere, der modtager den nye arbejdsmarkedsydelse, vil kunne få 80 procent af højeste dagpengesats, mens ikke-forsørgere vil kunne få 60 procent af samme sats. Det svarer til den uddannelsesydelse, som kontanthjælpsmodtagere kan få.

Op mod 30.000 dagpengemodtagere, der er ved at miste deres dagpenge, kommer i betragtning til ydelsen, som ikke modregnes i ægtefællens indkomst eller en eventuel formue.

Personer, der modtager ydelsen, stilles over for et krav om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet på en anden måde end dagpengemodtagere. Ifølge Politiken kan det være ved at være i aktivering eller nytteindsats.

Ordningen koster omkring to milliarder kroner, en halv milliard ventes at blive brugt allerede et år.

Ifølge DR Nyheder skal en del af den nye dagpengeløsning finansieres via et højere a-kassekontingent, som maksimalt vil stige med 60 kroner om måneden per person.

I følge DR Nyheders oplysninger er der tale om en mindre stigning af kontingentet til a-kasserne, en stigning som højst bliver på 60 kroner om måneden per person.

Regeringen vil ikke ændre på den dagpengereform, der blev vedtaget under den tidligere VK-regering, og som har været under heftig kritik i den senere tid.

Dagens Gossip