Det ved vi om kontanthjælpsreformen

Reformen skal ifølge regeringens udspil frigøre omkring 370 millioner kroner i 2014, knap en milliard kroner i 2015, omkring 850

millioner kroner i 2016 og godt en milliard kroner i 2017.

Unge under 30 år uden uddannelse skal fremover stå uden for kontanthjælpssystemet. De har i stedet pligt til at tage en uddannelse. De unge skal samtidig have ret til en anden ydelse - en uddannelseshjælp - på niveau med SU.

V og K ønsker, at der indføres den samme ydelse for alle under unge 30 år, hvilket vil betyde, at der ikke laves et særligt aktivitetstillæg, som regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti ellers har lagt op til for unge mellem 25 og 29 år.

Derudover ønsker K at sikre, at unge under 30 år med særlige behov, får en individuel støtte til særlige ekstraudgifter.

Systemet med forskellige matchgrupper ventes nedlagt. I stedet ønsker regeringen, at der bliver taget udgangspunkt i den enkeltes kontanthjælpsmodtagers situation.

Det er partierne Venstre, De Konservative, Socialdemokratiet, Danske Folkeparti og Det Radikale Venstre samt SF, der står bag det nuværende kontanthjælpsforlig Flere i Arbejde fra 2002. SF er dog først trådt ind i forligskredsen efter, at de gik ind i regeringen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip