Det ved vi om regeringens finanslovudspil

OFFENTLIGT FORBRUG OG BESKÆFTIGELSE

Regeringen lægger op til en samlet vækst i det offentlige forbrug på 0,5 procent i 2014. Det er en lille lempelse i forhold til vækstplanen, hvor det offentlige forbrug skulle vokse med blot 0,4 procent, og det giver plads til op til 2.000 flere ansatte i den offentlige sektor. Desuden ønsker regeringen med finansloven at løfte den private beskæftigelse med 15.000 personer i 2014, og de samlede offentlige investeringer hæves med 3 mia. kr. i forhold til 2013.

MILJØ OG KLIMA

Regeringen ønsker at afsætte 800 mio. kr. til miljø, klima og naturindsatsen over de næste fire år. Pengene skal bl.a. bruges på at få mere skov, at gøre Danmark førende inden for eksport af økologiske fødevarer samt finansiere den kommende klimaplan.

UDDANNELSE

Regeringen vil afsætte en ekstra milliard kroner til de videregående uddannelser for at sikre kvaliteten for det rekordstore optag i år. For universiteterne alene drejer det sig om en forhøjelse af bevillingen på 743 mio. kroner i forhold til 2013. Pengene bliver givet som taxametertilskud. Desuden er der afsat 1,5 mia. kroner ekstra til SU-støtte.

ERHVERVSSKOLER

Regeringen har afsat en reserve på 1 mia. kroner fra 2014 til 2017 til reformen af erhvervsuddannelserne.

SOCIAL DUMPING

Regeringen har udarbejdet en plan mod social dumping med fem tiltag, hvoraf flere skal finansieres gennem finansloven. Regeringen vil afsætte 75 mio. kroner frem til 2017, bl.a. til en bedre og mere koordineret kontrol mellem SKAT, politiet og arbejdstilsynet.

BANDER

Regeringen vil afsætte 200 mio. kr. til bekæmpelse af bander og rockere, som 50 mio. kr. årligt over fire år, og pengene skal især gå til at begrænse rekrutteringen til banderne. I løbet af efteråret kommer regeringen desuden med en bandepakke med flere lovinitiativer.

STUDIEBOLIGER

Regeringen kommer med en studieboligpakke, hvor der bl.a. afsættes 30 mio. kr. over tre år til at nedsætte huslejen i tomme ældreboliger, hvilket anslås at kunne give omkring 100 studieboliger årligt.

UDSATTE BØRN

Regeringen ønsker at iværksætte en forebyggelsesplan for udsatte børn og unge med ca. 70 mio. kroner årligt fra 2014-2017.

SUNDHED

Regeringen ønsker et markant løft af sundhedsområdet og forebyggelsen i kommuner og regioner, og der skal afsættes 1,5 milliarder kroner i 2014. Det stammer til dels fra aftalerne om regionernes økonomi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip