Det vestjyske mirakel

Vi skuer tiden et halvt år tilbage.

Team Tvis Holstebro er i økonomiske problemer, og klubledelsen orienterer offentligheden om, at man fremover næppe har penge til både at drive tophold i herre- og dameligaen.

Men i stedet for at resignere har spillerne efterfølgende toppræsteret.

Mens herrerne i pinsen deltog i EHF Cup’ens Final4-stævne, vandt kvinderne i sidste uge den tilsvarende turnering efter finalesejr over franske Metz.

Og ikke nok med det:

I dag og på fredag spiller Team Tvis Holstebros DM-finale mod lokalrivalerne fra FC Midtjylland.

- Jeg er utrolig stolt over den sæson, vi har haft, siger træner Niels Agesen og tilføjer:

- Forhåbentlig varer vores succes ved. Men det er langt fra givet. Vores budget er blandt de mindste i ligaen. Derfor har vi svært ved at holde på vores bedste spillere. Eksempelvis fortsætter Louise Burgaard efter denne sæson i Viborg. Hende kommer vi til at savne. Hun er jo en af ligaens stærkeste backer.

Mens modstanderne fra FC Midtjylland så sent som for to år siden vandt det danske mesterskab, jagter Team Tvis Holstebro sin første danske titel.

- Det var stort, da vi vandt EHF Cup’en. Men DM-guldet vil jeg hellere vinde. Den danske liga er stadig verdens bedste. Derfor vil sejr over FC Midtjylland være en enorm triumf, siger Niels Agesen, der har været med i Team Tvis Holstebros optur hele vejen; fra man for 10 år siden var midterhold i 1. division til man i dag tilhører den europæiske elite.

- Jeg har stadig to år tilbage af min kontrakt i klubben. Hvad der sker herefter, må tiden vise. Men mine ambitioner er store, siger 36-årige Niels Agesen, der er blandt kandidaterne til at overtage landstrænerhvervet, når Jan Pytlick efter alt at dømme stopper efter OL 2016 i Rio.

FC Midtjyllands landsholdsanfører Line Jørgensen ser frem mod finalen.

- Tvis besejrede os i EHF Cup-semifinalen, mens det var os, der var bedst i liga-opgørene. Måske er det en fordel for Tvis, at de er i bedre kampform end os. Til gengæld har vi brugt de seneste uger til udelukkende at fokusere på finalen. Jeg tror det bliver to tætte finalekampe, hvor det på forhånd er umuligt at udpege en favorit, siger Line Jørgensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip