Det vidste du ikke om disse bryllupper

De fleste kvinder har en klar ide om, hvordan det skal være, når de engang skal gå op ad kirkegulvet til den eneste ene. Og lige meget om man er kendt eller ej, så går det nogle gange går helt efter planen, andre gange gør det ikke.

Billedbladet har kigget nærmere på nogle af verdenshistoriens mest berømte bryllupper og der er lidt at leve op til for os andre dødelige, når det gælder indtrædelsen i den hellige ægtestand.

1. Da Mary Donaldson og kronprins Frederik blev viet, vejede bryllupskagen hele 90 kilo. Med 428 deltagende gæster svarer det til 210 gram kage per snude. Intet mindre end syv konditorier havde arbejdet i en måned på kagen op til den store dag.

Få et smugkig på 80 af verdenshistoriens mest berømte bryllupper på billedbladet.dk

2. Da Grace Kelly i 1956 blev viet til fyrst Rainier af Monaco, var hun iført en kjole, der tog 36 syersker seks uger at lave. Slutresultatet var dog også en kjole med en overdel af 125 år gamle blonder overstrøet af tusindvis af perler og et slør med broderier af intet mindre end dværgpapegøjer.

3. Da prins Charles i 1981 blev viet til den kun 20-årige Diana Spencer, havde hun i sin brudebuket myrter, der stammede fra en stikling fra dronning Victorias bryllup i 1840. Hun spildte i øvrigt en hel flaske parfume ud over kjolen, kort før hun skulle af sted til kirken, så hun har uden tvivl været velduftende, da hun skred op ad kirkegulvet.

4. Til Jacqueline Bouviers bryllup med John F. Kennedy i 1953 brugte brudeparret to timer på at give hånd til de 900 gæster, der var inviteret med til festlighederne. Det svarer til 450 gæster i timen – eller 7,5 gæst i minuttet.

5. Når man først har været oppe at hoppe i Oprah Winfreys sofa foran hele verden, kan man selvfølgelig ikke lade sig spise af med et lille og diskret bryllup. Katie Holmes og Tom Cruises bryllup varede tre dage og foregik i Italien, hvor nogle af verdens største stjerner deltog. Til Katies slør var der brugt 122 meter tyl, Andrea Bocelli kom og sang for gæsterne, og stjerne-dj’en Mark Ronson spillede op til dans efter middagen.

6. Den engelske dronning Elizabeth blev faktisk forelsket i sin mand prins Philip, da hun var 13, og han var 15. Hendes far ville dog ikke have, at hun giftede sig, før hun blev 21, så brylluppet stod først otte år efter, gnisten mellem dem opstod – i 1947.

Gense Joachim og Maries bryllup på Billedbladet

7. Simon Spies var kendt for at overskride grænser, og Janni Spies’ ekstravagante brudekjole vejede da også hele 25 kilo og bestod af 250 meter tyl, 250 meter silkebånd og 60 meter fed silke. Parrets bryllupskage var 11,24 meter høj og blev optaget i Guinness Rekordbog. Kagen vejede fire ton og indeholdt blandt andet et ton Sarah Bernhard-creme.

Kilde: Billedbladet Eksklusivt

Af Per Olkjær Nielsen, NewsDesk, Aller Media.

Dagens Gossip