»Det vil sætte kniven dybt ind i vores velfærdssystem«

»Det er en af de første gange, vi ser, hvor Venstre vil skære. Det vil sætte kniven dybt ind i vores velfærdssystem. Det havde jeg faktisk ikke forestillet mig,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S).

Han mener, at Venstre er inde at pille ved et af de vigtigste principper herhjemme.

»Det strider mod mit værdigrundlag, og jeg synes også, det er imod noget af det, der er det smukkeste ved Danmark - noget af det, der er kronjuvelen ved Danmark - nemlig den frie og lige adgang til uddannelse: At du uafhængigt af din mor eller fars pengepung eller løncheck kan få den uddannelse, som dine evner berettiger til,« siger han og fortsætter:

»Jeg mener, at uddannelse skal være med til at bryde den negative sociale arv og ikke forstærke den. Men det vil det gøre, hvis man indfører brugerbetaling på uddannelser.«

Ifølge Venstres uddannelsesordfører, Esben Lunde Larsen (V), er det nødvendigt at gøre op med brugerbetaling som et tabu, og det er derfor, partiet vil have nedsat kommissionen.

Magnus Heunicke kræver svar på, hvor meget Venstre mener, at uddannelse skal koste.

»Jeg mener, at Venstre skylder ganske almindelige familier svar på, hvad det vil koste dem at give deres børn en uddannelse, hvis Venstre kommer til magten,« siger S-ordføreren og tilføjer:

»Hvis det her er Venstres forslag til at finansiere deres nulvækst og deres skattelettelser til den rigeste del af erhvervslivet, så synes jeg, de skal sige det meget klart og komme med den plan.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip