Detektiver overvåger skilsmissebørn

Stadig flere skilsmisseforældre hyrer privatdetektiver til at skygge deres børn, mens børnene er hos deres ekspartner, skriver Jyllands-Posten.

- Vi oplever en stigning i antallet af henvendelser, hvor den ene part i en skilsmisse gerne vil vide, om barnet har det godt, når det har samvær med den anden part, siger Kim H. Larsen, daglig leder af Privatdetektiverne, som sidste år modtog 13 henvendelser af den type.

Jyllands-Posten har været i kontakt med seks detektivbureauer, der oplyser, at de tilsammen får mindst 220 af den slags henvendelser om året. Fire af detektivbureauerne melder om stigninger i antallet af henvendelser, lyder det.

Professor Per Schultz Jørgensen, tidligere formand for Børnerådet, mener, at udviklingen er et "totalt skråplan".

Formanden for Danske Familieadvokater, Helle Larsen, vurderer, at udviklingen er udtryk for, at Statsforvaltningen på hælene.

- Statsforvaltningen skulle jo gerne være i stand til at få folk til at have tillid til, at de træffer de rigtige afgørelser. Men jeg ser det som et udtryk for, at det system, som egentlig skulle regulere det her, ikke er i stand til at absorbere forældrenes utryghed og få den afmonteret, siger Helle Larsen til Jyllands-Posten.

Kritikken afvises af Statsforvaltningen.

/ritzau/

Dagens Gossip