Dette er den bedste alder at få sit første barn i

Skrevet af Sol Stoffregen

15/06/2016

Mest læste i dag

Der er mange meninger om, hvornår det er mest rigtigt for kvinder at få børn.

Skal kvinder fx sætte børn i verden som 18-årige, når de er færdige med gymnasiet, er flyttet hjemmefra og har fundet en kæreste, eller skal kvinder hellere få en lang uddannelse, gøre karriere og afprøve diverse partnere, inden de bliver gravide som 35-årige?

Læs også7 ting du aldrig skal sige til kvinder, der forsøger at blive gravide

Ingen af delene, hvis det står til den engelske læge og gynækolog Gillian Lockwood.

Hun taler for, at kvinder skal få deres første barn som 25 årige. Det skriver Daily Mail.

Når kvinder er 25 år er frugtbarheden nemlig i top, mens risikoen for abort og genetiske sygdomme hos barnet  er lav. Diverse komplikationer fylder mere hos kvinder i 30’erne og 40’erne, end når man er i 20’erne.

Flere og flere kvinder ignorerer det biologiske ur, når de planlægger deres liv, fordi de er stensikre på, at de altid kan få børn senere, lyder det fra Gillian Lockwood.

- Mange kvinder i starten af 40’erne mener, at de kan få børn helt uden problemer, fordi de ser unge ud og føler sig unge. Men man har både mindre chance for at blive gravid og risikoen for abort er meget højere, siger den engelske gynækolog til Daily Mail.

Læs også: Udbredt sygdom forhindrer kvinder i at blive gravide

Giilian Lockwood vil gerne slå fast, at kvinders æggestokke ikke kan få botox og blive som, da de var 25 år.

Flere ældre kvinder tyr til regensglasbefrugtning i håbet om, at det kan hjælpe dem med at få børn, men succesraten daler kraftigt, når man rammer 40 år.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: