Dette er tidspunktet, du helst skal lave nummer to

Maven og tarmene har en afgørende betydning for vores ve og vel. Verden over undersøger forskere eksempelvis sammenhængen mellem vores tarmflora og immunforsvar for slet ikke at tale om sammenhængen mellem forskellige kræftformer og netop tarmenes almene tilstand. 

Derfor er det vigtigt at vide, at vores mave-tarmsystem er fan af visse vaner - så som en nogenlunde fast og jævnlig rutine omkring toiletbesøg.

Dine tarme vil omvendt hade dig for at skynde dig af med skidtet så at sige - fx ved at presse dejen hurtigt ud, fordi du er på arbejde eller endnu værre; på date, hvor en lang skiderutine med indbygget avislæsning ikke just er sagen. 

Der findes enddog et særligt tidspunkt på døgnet, hvor det er mere optimalt at dumpe affaldet end andre tider i løbet af dagen, skriver Womens Health Magazine, der har talt med lederen af en såkaldt gastroenterologisk afdeling ved 'Wake Forest Baptist Medical Center', Kenneth Koch:

- De fleste mennesker vil have gavn af og ofte benytte sig af at gøre det om morgenen, siger han.  

Det skyldes, at dine tarme og indre organer har brugt hele natten på at bearbejde den føde, du har indtaget hele dagen i forvejen.

Cirka 30 minutter efter, man vågner, vil de fleste derfor opleve, at der er kommet gang i maven, så de kan nå at komme af med afføringen, før dagen rigtigt starter, uddyber han. 

Der er dog stor forskel på, hvor ofte folk skider i løbet af en uge - alt fra en gang om ugen til tre gange dagligt er normalt, ifølge lægen. 

Hvis man har problemer med at få sparket gang i udtømningen, kan man med fordel drikke en kop kaffe og spise frugt og fiberrig kost til morgenmad hver dag, lyder hans råd. 

Læs også: Mand fik fjernet 5 kilo tung lort, der havde skubbet hjertet over i højre side

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip