Dette kan kvinder bedre finde ud af end mænd

Mange kvinder vil nok hævde, at de er bedre til at multitaske end deres mænd. Nu viser et britisk studie, at der nok er noget om det.

Psykologer fra University of Hertfordshire, University of Glasgow og University of Leeds har i et eksperiment sat kvinder op mod mænd og testet deres evne til at multitaske.

I den første test blev 120 mænd og 120 kvinder bedt om at spille et computerspil, hvor de skulle udføre forskellige opgaver. Begge køn klarede opgaverne lige godt. Men når deltagerne blev bedt om at udføre to opgaver på samme tid, var der straks en forskel at se.

Hastigheden på udførelsen af opgaven blev forsinket med 61 pct. hos kvinderne, men hos mændene var tallet på 77 pct.

Ifølge forskerne er forklaringen, at kvinderne er dygtigere end mændene til at skifte fokus til nye og anderledes opgaver.

Her er de værste ting, kvinder kan gøre mod mænd. Læs om dem på Søndag.dk.

Kvinder er bedre til planlægning

I den anden test udmærkede kvinderne sig igen. Her fik deltagerne opgaver såsom at lokalisere forskellige restauranter på et bykort, at lave en plan for at finde et sæt forsvundne nøgler og at løse en række aritmetiske problemstillinger.

Under opgaveløsningen ringede en telefon ved siden af dem, og tog de den, blev de stillet en række spørgsmål.

- Mænd og kvinder klarede de simple aritmetiske opgaver, søgningen efter restauranter og besvarelsen på spørgsmålene i telefonen lige godt. Men kvinderne var markant bedre til at skitsere en strategi for at finde de forsvundne nøgler, skriver forskerne om undersøgelsen, der har været publiceret i tidsskriftet BMC Psychology.

Det får forskerne til at mistænke kvinder for at være bedre til den kognitive kontrol. Især når det kommer til planlægning og overvågning.

Derfor får din kvindelige chef mere i løn end dig – se forklaringen på Q.dk

Du kan formentlig ikke multitaske

Forskerne vil dog gerne lave flere undersøgelser om emnet, fordi der endnu ikke er nok materiale på området.

Det er dog bevist, at mennesker formentlig ikke er naturlige multitaskere. Det belaster nemlig hjernen, og det går ofte ud over produktiviteten.

- Der er få mennesker, der er deciderede multitaskere, men det drejer sig måske kun om 10 pct. af befolkningen. Så der er ikke gode chancer for, at du er en af dem, har Arthur Markman, der er psykologiprofessor ved University of Texas, udtalt.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip