Dette kan være årsagen til din manglende sexlyst

Der er selvfølgelig en mulighed for, at du er løbet sur i dit forhold, og at det er grunden til din dalende sexlyst. Men årsagen kan også sagtens være udefrakommende eller fysisk og måske endda være noget, du kan blive behandlet for.

På Dailymail.co.uk har man samlet en gruppe eksperter, som forklarer, hvad grundene til, at kvinder oplever at miste lysten til sex, kan være, og hvad man kan gøre ved det. Se fire klassiske, men knapt så omtalte årsager her:

Find ud af, om du er sammen med den rigtige mand. Tag testen på Femina.dk

P-piller
Det har vist sig ved undersøgelser, at kvinder, der tager p-piller, oftere oplever at misse deres orgasme og endda har sværere ved at blive rigtigt ophidsede.  Cynthia Graham, der underviser i helbredspsykologi ved University of Southampton, mener, at p-pillerne kan være skyld i, at kvinder ikke har så stor en libido, forklarer hun til dailymail.co.uk.

Antidepressiver
Hvis du tager medicin imod en depression, så kan det sagtens lede til mindsket sexlyst. Barry Komisaruk, der er neuroforsker og professor i psykologi ved Rutgers University, forklarer, at medicinen påvirker de hormoner, som ellers er i spil, når det kommer til sexlyst og evnen til at få orgasme. Derudover kan medicinen også mindske blodtilførslen til de intime områder og på den vis gør det sværere at få lyst til sex.

Få mere lyst til sex nu og her. Se, hvordan du booster din libido, på Femina.dk

Dårlig blodtilførsel
Det er et velkendt fænomen, at mænds evne til at erigere kan blive reduceret, hvis de har en dårlig blodgennemstrømning i kroppen. Men Graham Jackson, formand for Sexual Advice Association og kardiolog, mener, at det samme meget vel kan gøre sig gældende for kvinder. Dvs. at hvis der er en dårlig blodtilførsel til de intime områder, så vil det også påvirke kvinders lyst til sex negativt.

Fedme
Har du taget på i løbet af den seneste tid, så kan det sagtens påvirke din lyst til sex. Ikke kun pga. du måske er ked af din krop, men også fordi din overvægt har en indflydelse på din testosteronproduktion, som er et af de hormoner, som skal fremme din sexlyst. Det forklarer Nick Panay, der er gynækolog i London. 

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip