Dette simple trick kan forhindre, at børn dør i varme biler

Rækken er børn, der bliver glemt i bilen, mens forældrene skal handle, arbejde eller noget tredje er lang. Så sent som i sidste uge døde en 22 måneder gammel dreng i Georgia i USA, efter hans far havde glemt ham i bilen. Og to dage tidligere døde en ni måneder gammel pige i Rockledge i USA på samme måde.

Læs også: Anklage: To-årig dreng døde i glohed bil, mens far sendte sex-sms’er til teenager

Disse tragedier kunne være undgået med et simpelt trick, som allle forældre med fordel kan benytte sig af, skriver Melanie Payne fra det amerikanske nyhedsmediet News-Press.

Tricket går ud på, at når du sætter dit barn i autostolen eller selepuden på bagsædet og spænder dem fast med selen, så læg din venstre sko ved siden af barnet. Du går sikkert ikke fra bilen uden din ene sko.

Læs også: Forældre: Stop med at give jeres børn Panodil

"Mange der læser dette vil sige, at de aldrig ville glemme deres barn. Og mange af jer vil tage fejl", skriver Melanie Payne, der peger på, at det også kan være noget andet en sko, men at de fleste altid har sko med sig.

I USA alene er 13 glemte børn indtil videre døde på bagsædet i løbet af denne sommer, som stadig har mange varme uger tilbage. Sidste år mistede 44 børn livet i USA, da de blev efterladt i varme biler.

Læs også: En mors mareridt: Sønnen var ved at drukne på land

Dødsstatisikken på safekids.org viser, at 14 procent af forældrene med vilje lod deres barn blive alene i bilen, mens de fx ordnede et ærinde, og 11 procent glemte deres børn. Næsten hver fjerde forældre med børn under tre år har glemt barnet i bilen en gang. Men fædre er tre gange så tilbøjelige som mødre til at glemme barnet på bagsædet.   

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med   

"Brug tricket hver gang. Fortæl den, der kører dit barn i bil, at han/hun skal gøre det samme. Hjælp hinanden med at huske det. Spred budskabet. Gør det til en vane og sørg for, at ingen børn nogensinde bliver efterladt for at dø i en varm bil", skriver Melanie Payne. 

Se Melanie Paynes video om tricket her:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip