Dette sker med din krop, hvis du spiser suppe i otte uger

Der findes supper til stort set alle årstider og lejligheder, og for mange er det intet så lækkert som en varm suppe til vinteraftenen eller såmænd en kold agurkesuppe til en hed sommeraften. Men så findes der også såkaldte suppekure, som er både elskede og forhadte. Nu har forskere undersøgt virkningen af suppe, og de er begejstrede over resultaterne. Det skriver Daily Mail

Læs også: Enkel og cremet svampesuppe med timian

Deres studie blev foretaget blandt 2.300 mennesker, der havde tidligere tegn på type 2 diabetes. Testpersonerne blev bedt om at leve på en stram diæt i otte uger, bestående af suppe og milkshakes med maksimalt 800 kalorier tilsammen per dag. Derudover motionerede de ud fra et program i studiet.

Resultaterne viser, at forsøgspersonerne i suppestudiet gennemsnitligt tabte sig 10 kilo, hvilket svarede til cirka 11 procent af deres kropsfedt på de kun otte uger.

Vægt og risikoen for at få type 2 diabetes hænger unægteligt sammen, og dertil kom derfor ifølge forskerne, at risikoen for at udvikle diabetes-sygdommen falder med 90 procent, hvis man følger en lignende suppediæt (det skal hermed også nævnes, at det generelt naturligvis er vigtigt at leve af en varieret kost og ikke udelukkende suppe, men at forskernes resultater henvender sig til særligt til de givne diabetespatienter).

Forskerne mener dermed ud fra dette og tidligere studie, at mange diabetespatienter kan have gavn af at gå på en lignende kur. Virkningerne af vægttabet sænker nemlig både risikoen for at udvikle diabetes markant på eksempelvis kun otte uger, også flere år ud i fremtiden, ifølge tidligere studier.

Læs også: 5 nemme trin til at undgå at tage på 

Få flere gode ideer til lækkert mad på Dagens Opskrifter.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip