Dette sker med din krop, hvis du står under bruseren for længe

Alle har deres egen rutine, når det gælder badet. Nogle begynder hver morgen med et opkvikkende bad, mens andre kun hopper ind under bruseren hver tredje eller fjerde dag.

Men der findes faktisk en rigtig og en forkert måde at gøre det på.

Ifølge sundhedseksperter er det bedre at vaske kroppen lidt for sjældent end alt for ofte - og man skal helst ikke tilbringe for meget tid i badet. Det skriver CBS New York.

Hvis man bader for ofte eller for længe kan det gå ud over sundheden.

Lægen Shirley Madhere fortæller til CBS New York, at vores hud er dækket af gode bakterier, som beskytter os, og dem risikerer vi at slå ihjel, hvis vi står under det varme vand for længe eller for tit. 

Læs også: 6 ting du aldrig må gøre ved din vagina

- Disse bakterier og mikroorganismer, også virus og svamp, hjælper faktisk vores kroppe med at virke, som de gør, forklarer hun.

- Hvis man bader for ofte eller for længe, fjerner man de gode bakterier, hvilket kan betyde, at man nemmere bliver forkølelet og syg. 

Ifølge eksperter lyder rådet derfor, at man ikke bør tilbringe mere end 15 minutter under bruseren eller i badekarret. Og desuden bør man skrue ned for varmen:

- Det kan forårsage for eksempel eksem eller betændelse i huden som acne, lyder det fra ernæringseksperten Paula Simpson.

Eksperterne anbefalder desuden, at man altid bruger en ren svamp til at vaske sin krop med. En gammel en af slagsen kan tilføre dårlige bakterier til huden, som kan give ubehagelige følger. 

Men præcis hvor ofte bør man så gå i bad? Det har Dagens.dk skrevet om for et par måneder siden, og svaret er ret overraskende. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip