Dette sker med din krop, når du spiser æbler

Eva havde måske ret god grund til at hapse en bid af "den forbudte frugt"; æblet, som vi kender det fra visse genfortællinger af Biblen. 

Disse ni gode grunde til at spise æbler hyppigt giver hende i hvert fald en nogenlunde undskyldning for sit foretagende:

1) Fibrene i æbler mindsker risikoen for en række mave-tarmsygdomme, herunder betændelsestilstande og hæmorider.

2) Forskere ved Washington State University mener, at visse sorter af æbler, herunder Granny Smith, stabiliserer tarmfloraen og fremmer “gode bakterier” i maven og tarmene.

3) Dertil kommer at samme og flere andre forskere peger på, at æbler (og især skrællen) er med til at være med til at modvirke fedme og diabetes, på grund af fibrene, der virker mættende og samtidigt stabiliserer blodsukkeret.

4) Æbler mindsker risikoen for både en række kræftsygdomme i mave-tarm-regionen, men også inddirekte andre steder ved at mindske risikoen for fedme, der fremmer visse andre kræftsygdomme.

5) De fremmer spytproduktionen og mindsker skadelige bakterier i munden og dermed risikoen for at få huller i tænderne

6) Æbler hjælper med at reducere skidt kolesterol i blodet. 

7) Det booster immunforsvaret på grund af et højt C-vitamin-indhold.

8) Hyppigt indtag af æbler eller anden frisk frugt mindsker risikoen for at få et hjertetilfælde med op til 52 procent, mener denne læge.

9) Æbler giver energi takket være frugtsukkeret, der er langt bedre for din krop og hjerne end en marsbar eller en cola.

Læs også: Spiser du bananer med brune prikker? Dette sker i kroppen, når du gør det
 

Dagens Gossip