Dette sker, når du holder op med at ryge

Vi ved godt, at rygning er hamrende usundt, men nu er skaden jo sket, så vi kan lige så godt ryge videre.

Næh. Det er ikke rigtigt. Her er fem gode grunde til, at det aldrig er for sent:

1. Du sparer penge
Ifølge NHS (National Health Service) pulser den gennemsnitlige ryger 13 cigaretter om dagen. Det er altså 237 pakker og omkring 9500 kroner, der går op i røg om året.

Overvej lige hvor meget tøj eller rejser, du kunne få for de penge. Du kunne selvfølgelig også købe 950 cheeseburgere på McDonalds, som heller ikke er særlig sunde, så penge er ikke altid det bedste argument, men…

2. Du har bedre sex
Du har allerede set og ignoreret den nedslående mærkat, der fylder hele cigaretpakken og fortæller, at mandlige rygere oplever rejsningsproblemer.

Men et studie i he British Journal of Urology International viser, at man oplever imponerende resultater allerede efter blot en måneds rygestop.

Læs også: Danske forskere: Rygning gør dig slankere

De mænd, der holdt op med at ryge, fik større og hårdere erektioner end dem, der ikke gjorde. De blev også opstemte hurtigere - det betød dog ikke, at de nåede klimaks tidligere. Ren win-win.

3. Du kan dufte og smage igen
Det er selvfølgelig et valg, du skal tage. Men elsker du mad højere, end du elsker cigaretter, så bør du holde op med at ryge.

For allerede efter 48 timer vil ødelagte nerver, der hidtil har hæmmet både smags- og lugtesans, begynde at komme tilbage.

Så kan du igen nyde de dér cheeseburgere fra punkt 1. Mmm…

4. Du får hvidere tænder
Du kan børste nok så meget på de gule pløkker. Hvis du fortsætter med at ryge, er der ikke meget at gøre. Hvis du derimod holder op, vil de begynde at vende tilbage til deres gamle hvide jeg efter en uge, vurderer DentalHealth.org.

Læs også: 6 ting som sker, når du stopper med at drikke sukkerfri sodavand

5. Du kan motionere og trække vejret
Med de nye hvide tænder, den stenhårde erektion og råd til at invitere en date på 950 cheeseburgere er du pludselig lige så eftertragtet som alle dem på Instagram. Du mangler bare en sixpack. Heldigvis betyder dit rygestop også, at dine lunger vil begynde at fungere igen, så du vil holde op med at hoste og hive efter vejret. Inden længe kan du igen føre dig frem i fitnesscentret uden problemer.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip