Dette tænker danskerne på, mens de har sex

Skrevet af Kristine Bugbee

11/06/2016

Mest læste i dag

14 procent af kvinderne tænker på rengøring og indkøb, når de har sex, mens ekskæresten fylder tankerne hos 11 procent af mændene. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

- For kvinden kan det skyldes, at hun har for mange gøremål i tankerne, men det handler også om seksualitet. Det kan være, at hun, inden hun kan engagere sig seksuelt, skal have en vis ro og tryghed, og hendes humør spiller også ind. Hvis han ligger og tænker på ekskæresten, kan det være som en del af en sexfantasi, men det er jo ikke alle fantasier, der skal udleves eller deles med kæresten, forklarer læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen til Søndagsavisen.

Det er dog ikke kun støvsugeren og ekskæresten, der fylder i danskerne sexliv, det samme gør mobiltelefonen også, når vi flår tøjet af os selv og hinanden.

15 procent af de unge mellem 18 og 34 år har filmet, at de havde sex med deres partner, og 25 procent har taget nøgenbilleder af sig selv.

- At tage billeder eller filme hinanden kan nærmest blive som en trekant, hvor kameraet bliver ingrediensen – et seksuelt krydderi – ligesom et sexlegetøj. Jeg tror, at det er flest mænd, der holder kameraet, fordi mænd ofte er meget visuelle i deres seksualitet, siger Jesper Bay-Hansen til Søndagsavisen.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler: