DF advarer mod at nedlægge senge på sygehusene

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, efter at en patientundersøgelse ifølge Jyllands-Posten viser, at hver femte patient oplever fejl på de overbelagte afdelinger, mens blot hver tiende oplever fejl, når der er nok senge på sygehusene.

»Det siger sig selv, at når der ligger så mange patienter på gangene og andre steder, så skal personalet løbe hurtigere, og så sker der altså fejl,« siger Liselott Blixt (DF).

Foreningen Danske Patienter mener, at der på landets sygehuse er nedlagt for mange senge for hurtigt i løbet af de seneste år. Det er Liselott Blixt enig i, og hun advarer mod, at der nedlægges yderligere sengepladser, når der i forvejen opleves problemer med overbelægning.

»Det første, man skal sørge for, er, at vi ikke nedlægger flere sengepladser. Vi bliver nødt til at sikre, at vi har de sengepladser, der skal være til patienterne, og at der samtidig er personale nok, som har tid til at tage sig af den enkelte patient,« siger Liselott Blixt.

Formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S), siger til Jyllands-Posten, at selvom nedlæggelsen af sengepladser er gået hurtigt, så har det været en nødvendig øvelse for at få mere ambulant og kommunal pleje.

Dansk Folkeparti mener ikke, at svaret på de overbelagte sygehuse er at rykke flere patienter væk fra sygehusene og ud i kommunerne.

»Allerede nu kan vi se, at halvdelen af kommunerne har lavet akut-sengepladser på deres plejehjem, så noget af det vil man godt kunne tage. Men vi skal passe på, at vi ikke laver mini-sygehuse ude i kommunerne,« siger Liselott Blixt.

Dagens Gossip