DF-afhopper får opbakning fra parlamentskollega

Skrevet af admin

14/10/2015

Dagens topnyheder

Europaparlamentsmedlem Rikke Karlsson meldte sig tirsdag ud af Dansk Folkeparti i protest mod, at hun ikke kan se regnskaber for, hvordan bestemte EU-midler bliver brugt til partiarbejde.

Det medførte hårde ord fra Dansk Folkepartis gruppeformand i Europaparlamentet, Morten Messerschmidt. Men et andet DF-gruppemedlem, Jørn Dohrmann, savner ligeledes indblik i regnskaberne og bakker dermed Karlsson op.

- Er der nogen, der gerne vil se regnskabet, så må man lægge det frem, uanset hvad, siger Jørn Dohrmann til Nordjyske.

Ifølge både Dohrmann og Karlsson er regnskaberne så overordnede, at man ikke kan se, hvad pengene er brugt til.

Karlsson kunne ikke længere leve med, at Morten Messerschmidt ikke ville give hende indsigt i regnskaberne for alliancen Meld og fonden Feld, der skulle støtte blandt andet DF's europæiske, politiske arbejde og ikke for eksempel valgkampe i hjemlandet.

- Jeg har selv været med i et halvt år i 2014, og jeg vil ikke være med til at tage ansvaret for at dække over noget, der er fuldstændig mørkelagt, sagde Rikke Karlsson i et interview med Ritzau tirsdag.

Morten Messerschmidt, der i 2014 fik et tordnende genvalg til Europaparlamentet med næsten 466.000 personlige stemmer, har opfordret Rikke Karlsson til at nedlægge sit mandat.

Men det vil Rikke Karlsson ikke, selv om hun i 2011 selv opfordrede en anden DF-afhopper, Anna Rosbach, til netop at træde ud af Europaparlamentet med den begrundelse, at det ville være det mest loyale over for partiet.

- Jeg har tænkt mig at bevare mit mandat, så jeg kan fortsætte arbejdet med at få undersøgt de her forhold. Nu bliver jeg stædig, sagde Rikke Karlsson til Ritzau.

Hun siger, at Meld og Feld tilsammen har rådet over 12 millioner kroner i 2014. Nu vil hun fortsætte som løsgænger i Europaparlamentet. Hun har ingen planer om at melde sig ind i et andet parti.

Via sin assistent oplyser Jørn Dohrmann til Ritzau, at han ingen intentioner har om at melde sig ud af partiet som følge af sagen.

/ritzau/