DF afviser at bruge SU-penge på erhvervsliv

Dansk Folkeparti foreslår at dele arbejdet med vækstplanen op i to pakker, siger formand Kristian Thulesen Dahl på vej ind til mandagens forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon (S).

Partiet ønsker således ikke lettelser i selskabsskatten finansieret gennem en reform af SU-systemet eller kontanthjælpen.

- I den ene pakke, hvis vi kan blive enige om at reformere SU-systemet og kontanthjælpssystemet, lader vi de penge, der kommer frem ved det, blive i den offentlige sektor, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Og så en anden pakke, hvor de penge, som regeringen vil bruge på at sænke selskabsskatten, dem bruger vi på at gøre noget godt for erhvervslivet, nemlig ved at sænke afgifter, fordi vi kan se, at det vil give langt flere arbejdspladser, siger han.

Indtil nu har finansministeren udelukkende forhandlet med Venstre og Konservative, og meget tyder da også på, at det bliver de to, som kommer til at bære både vækstplanen, SU-reformen og reformen af kontanthjælpen igennem.

Både regeringen og Venstre og Konservative ønsker en sænkelse af selskabsskatten, men da Dansk Folkeparti er forligsparti i forhold til både SU og kontanthjælpen, har partiet reelt veto i forhold til, hvordan pengene fra de to reformer skal bruges.

- Skal man finde penge på SU og kontanthjælpen, så er det jo ikke en given ting, at de penge skal bruges på at sænke selskabsskatten. Vi er jo i vores gode ret til at sige, at dem skal vi lade blive i den offentlige sektor, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han erkender dog også, at der er en reel risiko for, at partiet kan blive smidt ud af forligskredsen på SU- og kontanthjælpsområdet. Så træder et nyt smallere forlig dog først i kraft efter et folketingsvalg.

På den måde kan en opsplitning af forhandlingerne være med til at holde partiet inde i de fortsatte forhandlinger om SU og kontanthjælp, samtidig med at V og K kan arbejde videre med regeringen om blandt andet selskabsskattelettelser gennem vækstplanen.

- Det kommer jo meget an på regeringen. Den diskuterer meget med sig selv og baglandet om, hvad der er klogt at gøre.

- Og der er jo store dele af S og SF's bagland, der ikke synes, at denne sænkelse af selskabsskatten er den rigtige måde at gøre det på. Det kunne jo godt være, at de fik tænkt sig om og ønskede at komme os i møde, siger Kristian Thulesen Dahl.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip