DF afviser erstatning til nydanskere for ærekrænkelse

Derimod har den blot været genstand i en »vigtig debat« om, hvem vi bør give statsborgerskab, og derfor skal 16 nydanskere, der stævner partier for ærekrænkelse, ikke forvente en beklagelse. Det slår næstformand Søren Espersen (DF) fast.

»Jeg har ikke læst påstanden endnu, men jeg går ud fra, at vi skal sige undskyld og betale erstatning, og det kan der selvfølgelig ikke være tale om. Vi har lavet en helt normal politisk markering i et frit og demokratisk samfund, så det føler vi os i vores gode ret til,« siger Søren Espersen.

»Vi havde forventet, den ville komme. Vi er lidt overrasket over, at der kommer en retssag ud af det, men det gør der åbenbart. Sagen er også speciel, fordi advokaten har været ude nærmest og annoncere efter klienter, som har følt sig krænket. Men vi har lavet en politisk annonce for en fuldstændig åben sag, hvor alle navne og adresser på de, der søger indfødsret, fremgår på Justitsministeriets hjemmeside,« forklarer han og kalder sagen »underlig«.

Læs også: Nydanskere sagsøger DF for terror-annonce

Nydanskernes forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, gjorde klart tilbage i maj, at annoncen strafferetligt måtte regnes for at være en sigtelse mod de 700 personer og stillede sig til rådighed, hvis nogle af dem ønskede at rejse en sag mod Dansk Folkeparti.

»Problemet i annoncen er, at DF sammenholder navnene med en beskyldning om terror,« sagde Thorkild Høyer onsdag til DR Nyheder.

Han understregede, at annoncen, hvor de 16 sagsøgere er nævnt, stadig fylder meget i deres liv.

»Hvis man søger på deres navne i dag i Google, dukker den op. Vi ved jo alle sammen, at arbejdsgivere altid laver en Google-søgning, inden de ansætter folk, og så er det ikke det sjoveste at blive kædet sammen med terrorvirksomhed,« lød det fra forsvarsadvokaten.

Men den slags »mellemregninger« mener Dansk Folkepartis næstformand ikke, at partiet skal tage sig af.

»Vores indgang til alt det her er, at der er nogen, vi skal give dansk statsborgerskab, som er til fare for rigets sikkerhed. Det er meget væsentligt for Danmarks situation og Danmarks fremtid, og hvad der er af mellemregninger i den debat, kan vi ikke beskæftige os med. Vi kan ikke gå og tage alle mulige forbehold og så undgå den meget væsentlige diskussion, at vi skal give statsborgerskab til mulige terrorister,« siger Espersen.

Retssagen er endnu ikke berammet, men hvis Dansk Folkeparti bliver dømt i sagen, kan partiet blive tvunget til at betale erstatning.

Dagens Gossip