DF: Akutpakke må fjerne patienter på gange

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti kræver, at hospitalerne ansætter læger og sygeplejersker med akutpakkens 415 millioner kroner, så ældre medicinske patienter ikke skal ligge på gangene i overbelagte hospitalsafdelinger.

Det siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, efter aftalen med Venstre-regeringen, Liberal Alliance og De Konservative. Det er første skridt mod en national handlingsplan til 1,2 milliarder kroner, som partierne forhandler i foråret.

- Vi må sikre, at vi får åbnet stuer, så vi ikke har patienter på gangene mere. Pengene fordeles efter bloktilskud. Regionerne ved, hvor de har overbelægning. Nogle steder skal læger ansættes. Andre steder skal det være sygeplejersker, siger Liselott Blixt.

- Det kan også være portører eller lægesekretærer. Nogle gange laver læger og sygeplejersker meget mere, end de er uddannet til.

De Konservative vil have flyttet 110 færdigbehandlede patienter, som optager senge på sygehusene, tilbage til genoptræning i kommunerne, siger sundhedsordfører Mette Abildgaard.

- Man skal udbrede hospitalernes gode erfaringer - for eksempel med "flow koordinatorer", som sikrer, at de rigtige patienter er de rigtige steder. Det vil betyde, at vi ser færre patienter på gangene, siger Mette Abildgaard.

Det vigtigste skridt mod overbelægning er handlingsplanen, hvor man vurderer regionernes samarbejde med 98 kommuner. Nogle af dem har akutpladser - en slags minisygehuse - hvor patienterne er før og efter behandling på sygehuset, forklarer hun.

Liberal Alliance vil lade sygehusene lære af hinandens gode erfaringer, siger Liberal Alliances sundhedsordfører May-Britt Kattrup.

- Detailplanlægningen skal ligge i regionerne. Det er deres ansvar. De er tæt på patienterne og medarbejderne, siger May-Britt Kattrup.

/ritzau/