DF: Alle nyfødte skal i DNA-registret

Det mener Dansk Folkeparti, der fremsætter det som et lovforslag, når Folketinget mødes igen efter sommerferien.

»Vi kan se fra sagen om sexkrænkeren på Fyn, at der kunne have været sparet ofre, hvis man på et tidligere tidspunkt havde fået et match med DNA-systemet. Alt for mange er blevet mistænkeliggjort, og politiet kunne have sparet ressourcer, hvis man fra start havde fundet gerningsmanden,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF), der helt konkret foreslår, at alle nyfødte kommer i DNA-registret via en blodprøve.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Fredag erkendte en 40-årig mand at stå bag sexforbrydelser mod to mindreårige piger på Fyn sidste år. Manden blev fældet af DNA i forbindelse med en anden sag, hvor politiet tirsdag gjorde et større fund af kemikalier. Siden efteråret i fjor har politiet taget mundskrab til DNA-prøver fra flere hundrede mænd.

Peter Skaarup afviser, at en obligatorisk plads i DNA-registret er et indgreb i borgernes frihed.

LÆS OGSÅ: Politiet forventer at sexkrænkeren har slettet alle spor

»Hvis man har rent mel i posen, så vil der ikke være nogen som helst problemer i at stå i et DNA-register, fra man er nyfødt. I sidste ende vil give borgerne en sikkerhed og en tryghed, at politiet kan gribe ind hurtigt for at stoppe eksempelvis voldtægtsforbrydere, inden de voldtager flere,« siger retsordføreren fra Dansk Folkeparti.

Det nuværende DNA-register giver mulighed for at gemme dømtes DNA-profiler i op til deres 80. år og gemme DNA-profiler på sigtede i ti år.

Ifølge Rigspolitiet var der i fjor 2.966 såkaldte hits, altså match mellem spor og person.

Dagens Gossip