DF-annonce ender på Lykketofts bord

Lykketoft og co. skal afgøre, hvad medlemmerne af indfødsretsudvalget fremover må røbe af fortrolige oplysninger om ansøgere til dansk statsborgerskab, skriver Information.

Dansk Folkeparti og Venstre har mødt hård kritik for at afsløre, at PET fraråder, at en ansøger får statsborgerskab, og nu skal Lykketoft som formand derfor afgøre, om de to partier gik for vidt.

Det mener formanden for indfødsretsudvalget, Christian Langballe (DF), ikke er tilfældet.

»Det er jo klart, at de gerne vil have mørkelagt diskussionen med hensyn til den her ansøger, en statsløs, som PET advarer imod. Jeg ved godt, at det er et fortroligt dokument. Men jeg vil samtidig kæmpe for, at vi kan sige det i folketingssalen, for der har altid været vide rammer, da det netop er statsborgerskab, vi tildeler. Handel og vandel skal kunne drøftes,« siger han til Information.

I den stærkt omdiskuterede annonce fra Dansk Folkeparti indrykkede partiet avisannoncer med navne på de kommende danskere med teksten: »Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed«.

Det kritiserede Venstre, selvom partiets egen indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen i april selv mistænkeliggjorde ansøgerne med følgende besked på twitter:

»I dag giver folketinget dansk statsborgerskab til en statsløs, som PET advarer imod. Regeringen kan ikke se problemet«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip