DF bakker op om at sende fly og styrker til Syrien mod IS

Skrevet af admin

03/03/2016

Mest læste i dag

Dansk Folkeparti bakker op om at sende danske F-16-fly og specialstyrker i kamp mod Islamisk Stat i Syrien, hvis det skønnes nødvendigt.

Det siger forsvarsordfører Marie Krarup forud for, at Folketingets Udenrigspolitiske Nævn ifølge TV2 News fredag mødes for at drøfte udsendelsen af danske fly og specialstyrker.

- I Dansk Folkeparti støtter vi at kæmpe mod Islamisk Stat, vi kan virkelig ikke lide Islamisk Stat, siger Marie Krarup.

Hun afviser, at det har betydning, at styret i Syrien ikke har anmodet om hjælp til at bekæmpe den militante gruppe, som opererer på tværs af landegrænser i blandt andet Syrien og Irak, hvor danske fly tidligere har været udsendt.

- Vi synes ikke, at Islamisk Stat skal kunne gemme sig nogen steder, de skal bekæmpes, hvor de er, siger Marie Krarup.

Hun understreger, at det skal ske med den fornødne træning af styrkerne, og at det er vigtigt, at flyene er i god nok stand. Danmarks F-16-fly i Irak blev sidste år trukket hjem, fordi de skulle repareres.

- Det forventer vi. Det vil jeg spørge ind til i morgen på mødet. Vi støtter, at de bomber Islamisk Stat, så snart de er klar til det. Men selvfølgelig ikke før, de er klar, siger hun.

Ifølge TV2 tyder det på, at der er et politisk flertal for at bidrage til kampen mod den voldelige organisation.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for Ritzau.

I december var det fremme, at flyvevåbnet arbejder på at undersøge, hvordan danske F-16-fly kan beskyttes mod avancerede missilsystemer i Syrien.

I den forbindelse forklarede forsvarsminister Peter Christensen til Politiken, at danske F-16-piloter har behov for mere avanceret træning og "omskoling", før regeringens ønske om en dansk indsats i området kan opfyldes.

/ritzau/