DF: Bandekriminaliteten SKAL stoppes

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, har indkaldt justitsminister Morten Bødskov (S) til et åbent samråd om eskaleringen af bandekriminalitet i specielt hovedstadsområdet og med en række skyderier til følge. Samrådet finder sted senere i dag.

- Jeg vil stille en række spørgsmål til justitsministeren om, hvordan han agter at sætte en stopper for de mange skyderier og bandekriminaliteten i øvrigt, som er helt uacceptabel, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup tilføjer, at han har en lang række forslag til, hvordan bandekriminalitet effektivt skal bekæmpes, som justitsministeren skal tage stilling til.

- Der skal langt mere fokus på bandernes indtægtskilder, som jo er narkosalg, afpresning, røverier og lignende grov kriminalitet. Hvis der bliver gjort mere for at bekæmpe og straffe disse former for kriminalitet, så er vi et godt stykke af vejen, siger Peter Skaarup.

Desuden vil Peter Skaarup tage nemmere udvisninger af kriminelle med udenlandsk statsborgerskab, en sænkning af den kriminelle lavalder, udbygning af visitationszonerne og øget grænsekontrol som et værn mod våben- og narkoindsmugling op med ministeren.

Dagens Gossip