DF bejler til S op til efterårets store skattekamp

Hvis regeringen insisterer på at tage hul på en skattereform til efteråret, ser Dansk Folkeparti hellere Socialdemokraterne end Liberal Alliance som medunderskriver.

Det meddeler DF-formand Kristian Thulesen Dahl i et interview med TV2:

- Jeg ser meget gerne, at Socialdemokraterne går med og er i arbejdstøjet. Det er også fordi, jeg helt nøgternt kan se, at vi når længere med vores politik, hvis vi laver en enighed mellem Venstre, Socialdemokraterne og DF om de store klumper.

DF-formanden forsikrer, at han ikke har noget imod aftaler med regeringens to andre støttepartier, Liberal Alliance og De Konservative. Men, tilføjer han til TV2:

- Det er klart, hvis vi sidder på sidste dag, og det hele står og falder med, om det sidste mandat hos Liberal Alliance synes, der er kommet en aftale om topskattelettelser eller ej, så kan det blive meget vanskeligt.

- Derfor håber jeg, der bliver et samarbejdsklima, hvor også Socialdemokraterne vil byde sig til.

Meldingen fra Kristian Thulesen Dahl falder, samtidig med at både Venstre, Liberal Alliance og De Konservative i Jyllands-Posten erklærer sig åbne for at give DF markante udlændinge- og asylstramninger for at lægge stemmer til skattelettelser.

Mens både Liberal Alliance og De Konservative lægger op til topskattelettelser, vil Venstre-regeringen lette skatten i bunden. DF kan slet ikke få øje på et råderum til skattelettelser. Hvis det dukker op, vil partiet lette skatten for lave indkomster.

Men Kristian Thulesen Dahl har bestemt ikke travlt.

- For min skyld kunne man også godt udskyde øvelsen fra efteråret til foråret. Nu har man jo udskudt det fra foråret til efteråret, siger han til TV2 med henvisning til, at skatteforhandlingerne i første omgang var skemalagt til foråret 2016.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddelte i januar, at forhandlingerne blev udskudt til efteråret, efter regeringen har fremlagt sin 2025-plan.

/ritzau/

Dagens Gossip