DF beskylder Barfoed for mediestunt

Men sådan en plan har aldrig eksisteret, lyder det fra Alex Ahrendtsen (DF), Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, der betegner den konservative formand Lars Barfoeds (K) udmelding som spil for galleriet.

»I regeringens udspil har det altid været sådan, at lektiehjælp er frivilligt for eleverne. Skolerne skal tilbyde lektiehjælp, men skal være frivilligt for eleverne at deltage. Så jeg forstår slet ikke, hvorfor Lars Barfoed bringer det på banen. Det kan kun være et rent mediestunt,« siger Alex Ahrendtsen.

Modstanden mod tvungen lektiehjælp er så vigtig for Lars Barfoed, at han truer med at nedlægge veto mod en aftale, hvor lektiehjælp indgår. Det er besynderligt, mener DF-ordføreren.

»Jeg har meget svært ved at forstå, at de Konservative truer med at blokere for en samlet skolereform så kort før målstregen på grund af noget så småt,« siger Alex Ahrendtsen, der dog endnu ikke har opgivet at lande en aftale med K.

»Vi ser gerne, at de Konservative er med i forligskredsen. Men de har bragt sig selv i en svær position, og det er op til dem selv at bringe sig ud af den igen«.

Han tilføjer, at Dansk Folkeparti er tilhænger af at gøre det obligatorisk for skoler at tilbyde lektiehjælp.

»Det har vi ikke spor imod. Men vi vil hellere bruge tiden på at diskutere de vigtige dele af reformen - disciplin i klasseværelset, øget faglighed og mere fokus på de kulturbærende fag,« siger Alex Ahrendtsen.

Dagens Gossip