DF bifalder mærkning af ikke-halalslagtede kyllinger

»Jeg har det sådan, at det, jeg spiser, skal ikke være indrettet på en bestemt måde, fordi der er kommet en anden religion eller kultur, i det her tilfælde islam, til Danmark. Jeg ser ikke nogen grund til, at en imam - eller for den sags skyld en rabbiner eller en præst - står og velsigner kyllinger, der bliver slagtet. Det her er en ekstra oplysning til forbrugerne, og det synes jeg, er på høje tid,« siger Martin Henriksen.

Den nye oplysning kommer på supermarkedernes hylder, efter producenten Gråsten Fjerkræ ifølge TV Syd har fået tilladelse af Fødevarestyrelsen til at mærke kyllingerne efter, hvilke der er halalslagtede, og hvilke der ikke er det.

Angiveligt har mange forbrugere henvendt sig til Gråsten Fjerkræ og efterspurgt kyllinger, der ikke var halalslagtede. Derfor har producenten søgt og fået lov til at mærke sine kyllinger med »ikke Halal slagtet«. Og den mærkning er Martin Henriksen glad for.

»Det er positivt, fordi det er en oplysning til forbrugerne, og så kan man jo vælge det til eller fra. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi i Dansk Folkeparti synes, at det er lige i overkanten, at der er så mange fødevarer, at der er halalslagtede. Man skal jo have lov til at spise noget mad i Danmark, som ikke er blevet velsignet af en imam,« siger integrationsordføreren.

Spørgsmål: Det er ikke krænkende for danskere, som ikke er muslimer, at spise halalslagtet kød. Kan man ikke finde et fælles ståsted?

»Det er min opfattelse, at der er en hel del muslimer, der bruger rigtig meget af deres tid på at være krænket over det ene eller det andet. Jeg tror, at danskerne i mange år har tænkt, herregud, det er jo bare en imam, der siger nogle sætninger. Men for mange er det blevet for meget, og her er der så nogle forbrugere, der har sagt fra, og det, synes jeg, er godt gået,« siger Martin Henriksen.

Dagens Gossip