DF: Britisk nej sender chokbølger over Washington

Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen (DF), der også er næstformand for Det Udenrigspolitiske Nævn.

»Det her vil få stor betydning i Washington. USA betragter Storbritannien som sin allernærmeste allierede, og det er faktisk det eneste land, der bliver lyttet til i USA. Derfor vil det her komme til at sende chokbølger ind over Washington fredag. Det kan slet ikke undgås,« siger Søren Espersen.

Chokbølgerne vil ifølge udenrigsordføreren ikke kun ramme præsident Barack Obama, men også den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S)

»Det får kolossal betydning. Storbritannien er vores nærmeste allierede, og jeg kan ikke forestille mig en situation, hvor Danmark er med i sådan noget uden Storbritannien«.

»Jeg kan ikke forestille mig, at vi går alene sammen med amerikanerne uden briterne,« understreger Søren Espersen.

Spørgsmål: Bør afstemningen i London få Danmark til at genoverveje et eventuelt engagement i et angreb?

»Mon ikke det her vil blive modtaget i regeringen, Venstre og de Konservative på den måde, at man tager det en lille smule med ro, og man klapper hesten. Det er egentlig også det, vi har opfordret til,« siger Søren Espersen.

Den britiske premierminister, David Cameron, har tidligere talt for britisk deltagelse i et angreb på Syrien, men siger, at han vil respektere beslutningen i parlamentet, hvor 285 stemte imod britisk deltagelse i et angreb, og 272 stemte for.

Dagens Gossip