DF: Brug karakterer som adgangsbillet til gymnasiet

Det mener Dansk Folkepartis gymnasieordfører, Marie Krarup (DF), der erklærer sig positiv over for et forslag fra Dansk Industri om at indføre en optagelsesprøve for unge, der ønsker at begynde i 1.g.

»Det er en god idé at sørge for, at flere unge vælger en erhvervsrettet uddannelse frem for gymnasiet. Det kan ske ved en optagelsesprøve, som Dansk Industri foreslår, men det kan også ske ved, at man anvender folkeskolens afgangsprøve som adgangsbillet til gymnasiet,« siger Marie Krarup.

Hun foreslår, at en kombination af karakterer på et vist niveau og en samtale med den unge skal være adgangsgrundlaget til gymnasiet.

Derudover vil Marie Krarup have indført et nyt uddannelsestilbud, der er et alternativ til gymnasiet og erhvervsuddannelserne, og som kan være en »mellemstation«, hvor den unge kan pejle sig ind på, hvad vedkommende egentlig vil.

»Jeg foreslår et nyt uddannelsestilbud, som falder mellem erhvervsskolerne og gymnasiet. Som det er i dag, vælger 70 procent af de unge gymnasiet, og det gør de, fordi gymnasiet er det eneste rationelle valg, hvis man er i tvivl om, hvad man vil med resten af sit arbejdsliv,« siger Marie Krarup.

Hun mener, der bør være andre muligheder.

»Her foreslår jeg en forberedelsesskole, der kan tage et eller to år, hvor den unge kan tænke over, hvad man vil på lang sigt. Så kan man eventuelt tage en erhvervsuddannelse efterfølgende, eller man kan udbygge forberedelsesskolen til en studentereksamen,« siger hun og uddyber:

»Vi skal have siet de unge sådan, at dem, der ved, at de vil gå en akademisk vej, de tager gymnasiet, og dem, der ved, at de vil noget praktisk, de tager en erhvervsuddannelse. Dem, der ikke ved, om de vil det ene eller det andet, skal fortsat kunne udbygge deres kompetencer, men ikke på et akademisk niveau med det samme. Og her kommer forberedelsesskolen ind i billedet.«

Marie Krarup vil fremsætte sit forslag i Folketingets næste samling.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip