DF: Dejligt at S har vristet sig ud af R's asylklør

Skrevet af admin

09/01/2016

Dagens topnyheder

For tredje år i træk har Det Radikale Venstre en lidt umage gæst på scenen under partiets nytårsstævne: Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden kvitterer for den tilbagevendende invitation ved at give en lige så umage ros tilbage til De Radikale:

- Jeg har aldrig undervurderet Det Radikale Venstres indflydelse. Man skal holde øje med, hvad I laver, for I sætter jeres aftryk rundt omkring, siger Kristian Thulesen Dahl under partilederdebatten med Morten Østergaard (R) og Mette Frederiksen (S).

Op til lørdagens nytårsstævne har Morten Østergaard i Jyllands-Posten beskyldt Socialdemokraterne for at tale falsk, når Mette Frederiksen siger, at flygtningestrømmen truer velfærden. Et "værdiskred", som vækker dyb bekymring hos De Radikale.

Dét skred er Kristian Thulesen Dahl ikke sen til at påpege og udstille.

- Det er dejligt, at Socialdemokraterne har vristet sig ud af de Radikale klør, så vi kan samarbejde, siger han fra scenen i Hotel Nyborg Strands konferencelokale.

En af de konkrete ting, der skiller Socialdemokraterne og De Radikale på flygtningeområdet, er Morten Østergaards forslag om at indføre en indslusningsløn – altså at sænke mindstelønnen, så flere flygtninge og indvandrere kan få foden ind på arbejdsmarkedet.

- Det hele handler om at endevende flygtninges lommer for smykker og frihedsberøve dem uden at stille dem for en dommer. Vi skal i stedet diskutere, hvordan vi hurtigst muligt får den bedste integration, siger Morten Østergaard fra scenen.

Selv om Mette Frederiksen kalder det "tudetosset" ikke at lade flygtninge være en del af det danske arbejdsmarked hurtigst muligt efter deres ankomst, frygter hun ligesom fagbevægelsen, at en indslusningsløn vil presse lønningerne ned for danske arbejdere.

/ritzau/