DF: Der er altid risiko for civile tab ved bombeangreb

Det passer ikke, når Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen påstår, regeringen er ved at udvide det danske mandat, således at regeringen vil give danske F-16-fly grønt lys til at bombe Islamisk Stat, uanset om det kommer til at koste civile syrere og irakere livet

Det siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup.

- Nej. Vi holdt en høring for en måned siden, hvor vi diskuterede civile tab. Der er altid risiko for civile tab. Det vil der selvfølgelig også være i denne mission. Men det skal være proportionalt med dét, man opnår og angriber, siger Marie Krarup.

Nikolaj Villumsen beskylder i avisen Information regeringen for at udvide mandatet, fordi forsvarsminister Peter Christensen (V) oplyser, at flyangreb sker "i overensstemmelse med folkeretten," men at civile tab må vejes op mod den militære nødvendighed".

- Man går jo ikke efter civile tab. Det ville være forrykt. Men man er også nødt til at se i øjnene, at der kan ske civile tab, når man er i krig med en modpart og en fjende som Islamisk Stat, siger Marie Krarup.

Hun er uddannet som sprogofficer og var 1998-2001 assisterende forsvarsattaché ved den danske ambassade i Moskva. Hun understreger, at en såkaldt "red card holder" (ansvarlig) skal godkende alle missioner, før danske F-16 fly bomber i Irak og Syrien.

- Vi har også en "red card holder" på den mission, vi sender ud nu. Selvfølgelig forsøger man at undgå civile tab. Det har man gjort hele tiden. Ingen ønsker civile tab, absolut ikke. Så det er jeg ikke bekymret for, siger Marie Krarup.

Hun påpeger, at der er risiko for civile tab, fordi IS bruger civile som skjold eller gemmer sig bag dem.

- Jeg tror ikke, at der en en udvidelse af mandatet. Jeg ved ikke, hvor Enhedslisten har det fra, siger Marie Krarup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip