DF: Der er brug for flere sundhedspenge på finansloven

Dansk Folkeparti ser optimistisk på muligheden for at få tilført sundhedsvæsnet flere penge i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger.

Det siger finansordfører René Christensen (DF), efter at regeringen og regionerne er nået frem til en økonomiaftale, der giver sundhedsvæsnet 1,5 milliarder kroner ekstra næste år, hvilket er mindre end de to milliarder, der ifølge regionerne var påkrævet for at undgå besparelser.

- Pilen peger den rigtige retning, siger han.

Da finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterede aftalen med regionerne sagde han, at aftalen repræsenterer "første halveg", og det tolker René Christensen som en åbning over for, at der kan komme flere penge på bordet.

- Der er ikke noget, der er nemt, heller ikke med den økonomi der er til stede, men det virker da som om finansministeren er klar til at gå i den retning, siger René Christensen.

Da Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde tidligere i august gjorde partiet det til sit hovedkrav ved de forestående finanslovforhandlinger, at sundhedsvæsnet skulle have tilført i alt 2,4 milliarder kroner, et beløb, som regeringspartiet Venstre selv nævnte i valgkampen.

Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), pegede før forhandlingerne på, at der ar brug for mindst to milliarder kroner, hvis regionerne skulle undgå nye sparerunder.

Det skyldes især stigende udgifter til sygehusmedicin, og netop de udgifter er det ifølge René Christensen afgørende, at der er råd til.

- Den debat var ved at komme ud ad en tangent, hvor det handlede om, hvem der skal have, og hvem skal ikke have. Den diskussion er ikke værdig for et samfund som vores, siger han.

Regeringen ventes at lægge sit finanslovsforslag frem i begyndelsen af oktober.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip