DF: Der er for mange klagemuligheder for asylansøgere

Skrevet af admin

01/08/2016

Mest læste i dag

Der er for mange muligheder for at klage og anke sager for asylansøgere i Danmark.

Sådan lyder det fra Martin Henriksen, der er udlændingeordfører i Dansk Folkeparti, efter at en lesbisk kvinde fra Uganda har fået genoptaget sin sag i Flygtningenævnet.

- Jeg tager det som udtryk for, at vi desværre har udviklet et system i Danmark med, at får man en sag i pressen, er det nogle gange ensbetydende med, at sagerne går om.

- Det sker selv om myndighederne egentlig havde vurderet, at de ikke havde krav på - i det her tilfælde - asyl.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at systemet er blevet på den måde, men det har vi set mange gange før, siger Martin Henriksen.

Kvinden fra Uganda får nu lov til at blive i Danmark, mens sagen står på, selv om hun skulle have været hjemsendt mandag.

Sagen har fået en del opmærksomhed i medierne, og mandag var der en demonstration i Københavns Lufthavn mod udsendelsen.

Den lesbiske kvinde stod ellers til at blive sendt til Uganda, hvor homoseksualitet kan giv lange fængselsstraffe, og der sker forfølgelser.

- Hvis man udvikler et system, hvor man per automatik giver opholdstilladelse til folk, fordi de kommer fra et land, hvor det er vanskeligt at være homoseksuel, skal vi lige pludselig give asyl til rigtigt mange mennesker, hvis de finder vej til Danmark, siger Martin Henriksen.

Sagen er for udlændingeordføreren et udtryk for, at der skal strammes op på klagemulighederne i Flygtningenævnet.

- Der er alt for mange ankemuligheder og klagemuligheder for folk, der ønsker at blive i Danmark. Vi så helst, at udgangspunktet var, at når man får afslag på en sag, skal man respektere den afgørelse.

- Så kan man altid i ganske særlige tilfælde have mulighed for at klage, men i dag, hvor det er hovedreglen, at man kan klage, så vi da gerne, at man strammede op, siger udlændingeordføreren.

/ritzau/