DF: Det er jo som et andet kommunistland

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) præsenterer fredag klokken 12 et lovforslag, der ventes at sikre en kontrakt mellem de praktiserende læger og regionerne, der har ligget i strid siden november 2012. Sundhedsordfører Liselott Blixt frygter, at indgrebet er endnu et »lærerindgreb«, hvor den ene part ifølge hende bliver kørt over.

»Vi kender det ikke endnu, men med det vi hører, så er det præcis som med lærerne, hvor man overhovedet ikke lytter til den ene part. Det er bekymrende, at staten bare bestemmer, hvad der skal ske. Det er jo som et andet kommunistland. Det er vi ikke vant til,« siger hun og hentyder til, at regeringens forslag vil ligge tæt op af regioners udkast til en aftale.

Regeringen mødte i forbindelse med indgrebet i lærerkonflikten kritik for, at forslaget var til fordel for arbejdsgiverne, der i den konflikt var Kommunernes Landsforening.

Aftalen mellem de praktiserende lægers organisation og regionerne blev fredag morgen opsagt, efter at Regionernes Lønnings- og Takstnævn, der forhandler aftaler for regionerne, var enige om at opsige aftalen, der løb til 1. september 2013.

Torsdag aften erfarede DR Nyheder, at regeringen griber ind i lægekonflikten fredag, og at lovindgrebet allerede er afstemt med Venstre.

Dagens Gossip