DF: Det glade vanvid at sende våben til syriske oprørere

»Det er det glade vanvid. Jeg kan slet ikke kende USA i det her, og jeg fatter ikke, hvad der foregår. Det er nyt i min optik, at USA pludselig vil støtte al-Qaeda. Jeg forstår ikke, hvad meningen er,« siger udenrigsordfører Søren Espersen (DF).

»Resultatet bliver, at USA sender våben til al-Qaeda, der fører kampen og styrer oprørsstyrkerne i øjeblikket. Og så hjælper USA?«, spørger Søren Espersen undrende.

Han mener, at USA har et klart mål om at svække ærkefjenden Iran, som støtter Syrien ved at hjælpe de syriske oprørere.

»Og så støtter man sunnimuslimsk fanatisme, som er al-Qaeda-inspireret. Det er meget besynderligt,« siger Søren Espersen.

Den danske regering har tidligere udtalt støtte til koalitionen for de syriske oprørere, og Dansk Folkeparti har opgivet at få ændret på den sag.

»Jeg har forsøgt, forsøgt og forsøgt at få Villy Søvndal (SF, udenrigsminister, red.) til at forstå, at det er helt galt det spil, som man har gang i,« siger Søren Espersen.

»Villy Søvndal må jo selv om, at han støtter et eller andet, som han tror, ender i et sekulært demokrati. Det er fordi, han er naiv. Vi andre, der ved bedre, ved, at dem, man i virkeligheden støtter, er al-Qaeda,« fortsætter udenrigsordføreren.

I stedet for at vælge side i konflikten, så bør Danmark skrue op for den humanitære hjælp, er budskabet fra Søren Espersen.

»Vi skal støtte Røde Kors, og der vil jeg gerne være med til at lave en kæmpe bevilling på måske 50 millioner kroner,« siger ordføreren.

Dagens Gossip