DF: Det skal koste at transportere illegale flygtninge

En samlet udlændingeaftale faldt ikke på plads torsdag, men de forhandlende partier nåede til enighed om et såkaldt transportøransvar.

Det betyder, at i tilfælde af grænsekontrol vil transportvirksomheder få et ansvar for at holde illegale flygtninge og migranter væk fra dansk territorium.

Det fremhæver Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand, efter forhandlingerne.

- DSB og luftfartsselskaber, der transporterer mennesker ind i Danmark, der ikke har de rigtige papirer, får nu et ansvar.

- Der er et transportøransvar i tilfælde af grænsekontrol. Vi synes, at det er vigtigt, at transportvirksomhederne står for udgifterne, hvis der kommer mennesker til Danmark uden den rette legitimation, siger Peter Skaarup.

Ifølge Skaarup er der bred enighed mellem regeringen, Socialdemokraterne, De Konservative og Liberal Alliance samt Dansk Folkeparti om at give transportørerne et ansvar.

- Det er det klare signal fra partierne, at vi skal lave lovgivning på det her, siger Peter Skaarup.

Som det ser ud i dag, har transportørerne et lignende ansvar for at holde øje med illegale flygtninge, der kommer fra lande uden for Schengen-samarbejdet.

Peter Skaarup mener, at det ansvar udvides til også at gælde tog, fly og busser, der kommer fra andre Schengen-lande.

Transportøransvaret kommer først til at træde i kraft, hvis Danmark indfører grænsekontrol. Det gør dog ikke forslaget mindre vigtigt, hvis man spørger Peter Skaarup.

- Vores klare budskab til regeringen er, at når man nu forbereder grænsekontrol ved hjælp af transportøransvar, så er det vel heller ikke for meget forlangt, at vi også reelt får grænsekontrol overfor omverden, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip