DF: Dobbelt statsborgerskab er uhørt

Skrevet af admin

14/03/2014

Dagens topnyheder

Der er ikke noget at rafle om hos Dansk Folkeparti i forhold til regeringens forslag om at give fuld adgang til dobbelt statsborgerskab.

Man skal kun være registreret i et land, lyder det utvetydigt fra partiets værdiordfører, Pia Kjærsgaard.

- Dansk Folkeparti mener det samme, som vi hele tiden har gjort: At man kun skal have et statsborgerskab. Jeg har svært ved at se, hvor loyaliteten og hjertet er, hvis man har to, siger den tidligere partiformand.

Regeringens forslag indebærer, at både danskere, der rejser til udlandet, og udlændinge, der kommer til Danmark, skal have mulighed for at få dobbelt statsborgerskab - uanset hvilke lande der rejses til eller fra.

Pia Kjærsgaard forklarer, at partiets modstand ikke bunder i frygt for, hvem der eventuelt måtte blive danske statsborgere i fremtiden.

- Det har intet at gøre med at være bange. Det handler om, at man kun kan være loyal overfor et land. Flytter man til et andet land, må man vælge. Man kan ikke stå med et ben i hver lejr. Loyalitet og hjerte kan efter vores overbevisning kun ligge et sted, siger hun.

Venstre har tidligere talt imod at tillade dobbelt statsborgerskab, men oppositionspartiet ændrede sidste år standpunkt.

- Jeg beklager meget, at eksempelvis Venstre har vendt på en tallerken i den her sag. Det, synes jeg, er trist. Dobbelt statsborgerskab giver forvirring, og det udhuler hele begrebet om, hvor man er statsborger.

- Jeg synes, at det er meget vigtigt, at man tilhører et land, og det gør det mere eller mindre ligegyldigt, hvis man har dobbelt statsborgerskab, for hvor hører man til, og hvor er man tro?

- Det er hele begrebet, der bliver udvandet, og det er vi inderligt imod, siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/